Wat is Postcrossing ?

Postcrossing is een internationaal project dat gebaseerd is op het uitwisselen van postkaarten, vandaar de term Postcrossing. Het project werd op 13 juli 2005 opgericht door de Portugees Paulo Magalhaes. Het begon bij de gedachte dat hij te weinig leuke post kreeg en is nu uitgegroeid tot een groot uitwisselingsproject met ruim 793.000 gebruikers uit 208 verschillende landen.


Postcrossing in de praktijk

Postcrossing gebeurt met behulp van een centrale website.

  1. Registreer als gebruiker op de website. (https://www.postcrossing.com)
  2. Log in op de site.
  3. Vraag initieel maximaal vijf adressen tegelijk aan op de site. Dit gebeurt volledig willekeurig en computergestuurd. Tegelijkertijd met ieder adres ontvangt de aanmelder een identificatiecode voor de te zenden kaart. De code bestaat uit de initialen van het eigen land, bv "NL" voor Nederland en "BE" voor België en een cijfercode welke een volgnummer is dat per land oploopt. De volledige code moet men op de kaart schrijven en dient te worden gebruikt door de ontvanger om de kaart te registreren.
  4. Stuur een kaart naar het adres. Zodra de ontvanger deze kaart ontvangt zal hij de kaart met de identificatiecode registreren die bij de kaart hoort. Als de kaart geregistreerd is kan de verzender weer een nieuw adres aanvragen.
  5. Het eigen adres zal aan een willekeurige persoon in een ander land worden gegeven.
  6. Men wacht tot men een kaart ontvangt.
  7. Registreer de code van deze kaart op de website.

Naarmate er meer kaarten van een gebruiker ontvangen en geregistreerd zijn, neemt het aantal dat deze gebruiker kan verzenden, toe.

Website: (https://www.postcrossing.com)
Statistieken gebruikers: https://www.postcrossing.com/stats/users
Statistieken postkaarten: https://www.postcrossing.com/stats/postcards
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Postcrossing

Volg ons op: